Prijzen & nominaties

2008: GtS wint Ondernemersprijs Midden-Holland

Mathieu de Bas, directeur en mede-eigenaar van Gastreatment Services BV, is met zijn bedrijf uitgeroepen tot winnaar van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2008. Uit handen van Jan Willem van der Wolf, voorzitter van de Kamerkring Midden-Holland, ontving hij een trofee en oorkonde. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Kamer van Koophandel Rotterdam in Gouda op maandag 5 januari 2009.

 

De jury heeft onder voorzitterschap van Joep Schuttelaar, voormalig directeur/eigenaar van Schuttelaar Suikerwerken BV, gekeken op welke gedurfde, creatieve, en vooral ondernemende manier de genomineerden hun bedrijf hebben uitgebouwd. Dit jaar betrof de doelgroep jonge ondernemers: bedrijven opgericht of overgenomen tussen 1996–2006. De jury bestaat uit zeven leden (ondernemers) en zijn afkomstig uit de regio.

 

Het oordeel van de jury luidt als volgt. “Gastreatment Services BV wint de Ondernemersprijs Midden-Holland 2008 om de volgende redenen: het getuigt van lef en geloof in eigen kunnen om in de relatief nieuwe wereld van duurzame energie, waar diverse en vooral grote partijen actief zijn, een nieuw bedrijf te starten. Visie, overtuigingskracht en goede timing liggen ten grondslag aan het behaalde resultaat. Mede als gevolg van het beleid van GtS is het genereren van energie uit biogas in toenemende mate populair geworden in Nederland. Hierdoor wordt een waardevolle bijdrage aan de verkrijging van duurzame energie geleverd. Innoveren en verder ontwikkelen van bestaande producten en diensten is de corebusiness van het bedrijf. Het bedrijf heeft inmiddels een goede positie in deze nichemarkt verworven en is ook actief in het buitenland.

 

De ontwikkelingen van de jonge onderneming hebben indruk gemaakt en wanneer men daarnaast de behaalde rendementen en de toekomstmogelijkheden in ogenschouw neemt, kan men spreken van een uitstekende winnaar van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2008”, aldus de jury.

 

De andere genomineerden waren: Thomas Veringa en Juul IJzermans van Doedijns International Holding BV (www.doedijns.nl) en Martijn Daanen van MD Service BV (www.mdservice.nl).

 

De Ondernemersprijs Midden-Holland is een initiatief van de Kamer van Koophandel Rotterdam om te laten zien dat goed ondernemerschap in de regio Midden-Holland wordt gewaardeerd en om ondernemerschap te stimuleren.


2007: GtS wint Nederlandse EEP Award

De EEP-Award is een Europese prijs voor innovaties op het gebied van milieutechnologie en wordt jaarlijks uitgereikt. De prijs is in het leven geroepen door de European Environmental Press (EEP), een samenwerkingsverband van Europese milieutijdschriften waarvan MilieuMagazine het Nederlandse lid is. Met de instelling van deze prijs wil de EEP de inspanningen van de Europese milieusector op het gebied van innovatie erkenning geven en bevorderen.

 

Tijdens de Praktijkdag Groen Gas en Warmtebenutting op donderdag 15 November 2007 in het Auditorium van TU Eindhoven heeft GtS de Nederlandse EEP-Award uitgereikt gekregen van Arie Vestering, hoofdredacteur van MilieuMagazine, en was daarmee de winnaar van de Nederlandse voorronde van de EEP.


2007: GtS is 1 van de 7 genomineerden voor Europese EEP Award

In 2007 was GtS met de GPP®-technologie genomineerd voor de Europese  EEP Award.


2006: GtS is genomineerd voor ID-NL Jaarprijs

Tijdens de 17e editie van de ID-NL Jaarprijs dongen er 18 genomineerden mee, verdeeld over 6 categorieën (Household & Leisure/Water, scheepvaart & transport/Elektronica, sensoren & ICT/Life sciences & medische technologie/Glastuinbouw, energie & milieutechnologie/Mens, bouw & omgeving) naar de titel van Uitvinding van het jaar. De ID-NL Jaarprijs werd uitgereikt tijdens Nederland Innovatief. Nederland Innovatief is een samenwerkingsverband van de Kennisalliantie Zuid-Holland, het Octrooicentrum Nederland, Stichting Innovatiecentrum ID-NL, de NOVU en het Innovatie Platform, waarvan premier Balkenende in 2006 voorzitter was.

 

Winnaar van de ID-NL jaarprijs 2006 voor de beste uitvinding was BAM Grondtechniek met een dijkversterkingstechniek.