Nieuwsberichten

29 december 2019 - Resultaten seismologisch onderzoek nature's heat

De seismologische metingen zijn succesvol afgerond. Nature’s Heat heeft de resultaten samengevat. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

31 juli 2019 - afronding eurostars project

GtS heeft samen met Unisense uit Denemarken deelgenomen aan het het Eurostars project voor het ontwikkelen van de Sulfilogger.

 

Het algemene doel van dit project was om een H2S-sensor te ontwikkelen die onder andere in biogas-toepassingen kan worden gebruikt. Verder was het doel om deze sensor te testen, te implementeren en klaar te maken voor markttoetreding. De vereisten waren dat de sensor langdurige stabiliteit en robuustheid moet vertonen tegen diverse omgevingsomstandigheden.

 

GtS heeft kennis ingebracht over de markt en gebruikers, de behoeften in de markt en de ontwikkeling van de veiligheids- en communicatiesystemen van de Sulfilogger. Verder heeft GtS haar expertise in internationale normen en regelgevingaspecten uit verschillende Europese landen geleverd.

 

Unisense, als de technologieontwikkelaar, heeft de algemene vereisten en specificaties gecontroleerd en er voor gezorgd dat de sensor dusdanig ontwikkeld werd, zodat deze hieraan voldoet.

 

Met behulp van een subsidie van de Europese Unie hebben GtS en Unisense een werkende online H2S meting ontwikkeld. De Sulfilogger voldoet aan de verwachtingen: snelle robuuste en betrouwbare metingen in een groot H2S meetbereik.

 

GtS heeft 3 pilotprojecten met de Sulfilogger gedraaid in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Deze projecten besloegen de gehele range van H2S houdende gassen: van vergister gas tot aardgas.

 

Het project is inmiddels afgerond. De ontwikkelingen van Sulfilogger hebben geresulteerd in een volwaardig commercieel eind product.

 

Meer informatie over de Sulfilogger is te vinden op www.sulfilogger.com

Meer informatie over Unisense is te vinden op: www.unisense.dk

Meer informatie over de case studie van GtS is te vinden op https://sulfilogger.com/case/gastreatment-services/

Meer informatie over de analyse systemen die GtS levert, is te vinden op https://www.gtsbv.com/over-gts/biogas-biomethaan-groen-gas-analyzer-systeem/

20 juni 2019 - seismisch onderzoek bij Nature's Heat

GtS, TU Delft en het Griekse bedrijf Seismotech gaan samen seismisch onderzoek doen. Tijdens dit onderzoek zullen minuscule trillingen in de ondergrond worden gemeten bij Nature's Heat.

 

Met behulp van seismometers zullen de ondergrond en de bronnen van de minuscule trillingen in kaart worden gebracht. Het hoofddoel is om te onderzoeken of het mogelijk is om de productie en injectie van geowater te karakteriseren aan de hand van seismische metingen.

 

Het onderzoek zal worden uitgevoerd door een projectteam van TU Delft en Seismotech, onder leiding van Dr. Deyan Draganov. In de naburige kassen van Nature's Heat zullen "kastjes" worden neergezet die de metingen verrichten. Elk kastje bestaat uit een seismometer (sensor en signaal opmeter) en batterij.

De rode sterren stellen natuurlijke bronnen van trillingen voor die door de sensor van de seisometer worden "gehoord" en worden in de oranje signaalopnemer bewaard voor analyse.

 

De metingen van de trillingen worden helemaal passief gedaan. Gedurende 3 maanden zullen de seismometers alle natuurlijke trillingen, maar ook de trillingen van bijvoorbeeld passerende auto's en vrachtwagens opnemen. Daarna wordt een uitgebreid rapport met bevindingen en een analyse uitgebracht.

 

De seismometers zullen in de loop van week 25  worden geplaatst.

18 april 2019 - Nature's Heat kan volledig op eigen stroom draaien

Op 15 April 2019 heeft het geogas bij Nature’s Heat een extra bestemming gekregen: de WKK. In deze Warmte Kracht Koppeling van GE Jenbacher bij Cock van Schie wordt maximaal 1000 kW eletriciteit opgewekt en 100% van de warmte wordt benut in het warmte netwerk. 

Het vermogen van de gasmotor wordt aangestuurd vanuit Nature’s Heat besturing en de regeling zorgt ervoor dat al het geogas benut wordt. Indien de gasmotor niet al het gas kan verwerken dan zal de Geogas ketel het overnemen. De stroom die niet gebruikt wordt door Nature’s Heat wordt terug geleverd op het net. De geothermie installatie van Nature’s Heat is zo energie-zuinig dat indien er genoeg geogas is om de WKK te laten draaien er altijd elektrische energie terug geleverd wordt op het net.

21 maart 2019 - Nature's Heat 1 jaar in bedrijf

Op 21 maart 2019 is Nature's Heat 1 jaar in bedrijf. Dat is gevierd met taart.

19-21 februari 2019 Horticontact

GtS is 3 dagen aanwezig in de stand van Aardwarmte Plaza op de Horticontact in Gorinchem. Speciaal voor het 10 jarig bestaan van Aardwarmte Plaza is een magazine gemaakt. Dit magazine kunt u hier online bekijken.

7 november 2018 - Nature's Heat gaat uitbreiden

Vandaag starten de werkzaamheden voor uitbreiding Nature’s Heat met 2 nieuwe afnemers: Jogrow en Westland plant. Beide locaties hebben alleen gasketels en dragen het hele jaar door bij aan een hogere basis last voor Nature’s Heat. 

13 september 2018 - Eerste update na in bedrijf nature's heat

Na de opstart vanaf 21 maart 2018 (68% bedrijfszekerheid behaald) is er in april (86%) hard gewerkt om alle kinderziektes in de software en hardware op te lossen. Dit resulteerde in mei in een beschikbaarheid van 98%, de laatste 2% werd veroorzaakt door enorme regenval en bliksem. 

 

Juni was een voorbeeld maand met 100% beschikbaarheid, geen machinestoringen en plankgas voor het warmtenetwerk met huidige ESP pomp. Er heeft 1 storing plaats gevonden door een foutje van een onderhoudsmonteur, net 20 minuten voor het eerste bezoek van de inspectie voor Staatstoezicht op de Mijnen (SodM). Dit is keurig opgelost en Nature's Heat kreeg na afloop van de inspectie het compliment dat het er heel netjes en zeer verzorgd uitziet. 

21 maart 2018 - Nature's Heat gaat in bedrijf

Vandaag is Nature's Heat in bedrijf gegaan. Na lange voorbereidingen, zoals verguninningsaanvraag, boringen e.d. kan er eindelijk gebruik gemaakt worden van aardwarmte.