Nieuwsberichten

18 april 2019 - Nature's Heat kan volledig op eigen stroom draaien

Op 15 April 2019 heeft het geogas bij Nature’s Heat een extra bestemming gekregen: de WKK. In deze Warmte Kracht Koppeling van GE Jenbacher bij Cock van Schie wordt maximaal 1000 kW eletriciteit opgewekt en 100% van de warmte wordt benut in het warmte netwerk. 

Het vermogen van de gasmotor wordt aangestuurd vanuit Nature’s Heat besturing en de regeling zorgt ervoor dat al het geogas benut wordt. Indien de gasmotor niet al het gas kan verwerken dan zal de Geogas ketel het overnemen. De stroom die niet gebruikt wordt door Nature’s Heat wordt terug geleverd op het net. De geothermie installatie van Nature’s Heat is zo energie-zuinig dat indien er genoeg geogas is om de WKK te laten draaien er altijd elektrische energie terug geleverd wordt op het net.

21 maart 2019 - Nature's Heat 1 jaar in bedrijf

Op 21 maart 2019 is Nature's Heat 1 jaar in bedrijf. Dat is gevierd met taart.

19-21 februari 2019 Horticontact

GtS is 3 dagen aanwezig in de stand van Aardwarmte Plaza op de Horticontact in Gorinchem. Speciaal voor het 10 jarig bestaan van Aardwarmte Plaza is een magazine gemaakt. Dit magazine kunt u hier online bekijken.

7 november 2018 - Nature's Heat gaat uitbreiden

Vandaag starten de werkzaamheden voor uitbreiding Nature’s Heat met 2 nieuwe afnemers: Jogrow en Westland plant. Beide locaties hebben alleen gasketels en dragen het hele jaar door bij aan een hogere basis last voor Nature’s Heat. 

13 september 2018 - Eerste update na in bedrijf nature's heat

Na de opstart vanaf 21 maart 2018 (68% bedrijfszekerheid behaald) is er in april (86%) hard gewerkt om alle kinderziektes in de software en hardware op te lossen. Dit resulteerde in mei in een beschikbaarheid van 98%, de laatste 2% werd veroorzaakt door enorme regenval en bliksem. 

 

Juni was een voorbeeld maand met 100% beschikbaarheid, geen machinestoringen en plankgas voor het warmtenetwerk met huidige ESP pomp. Er heeft 1 storing plaats gevonden door een foutje van een onderhoudsmonteur, net 20 minuten voor het eerste bezoek van de inspectie voor Staatstoezicht op de Mijnen (SodM). Dit is keurig opgelost en Nature's Heat kreeg na afloop van de inspectie het compliment dat het er heel netjes en zeer verzorgd uitziet. 

21 maart 2018 - Nature's Heat gaat in bedrijf

Vandaag is Nature's Heat in bedrijf gegaan. Na lange voorbereidingen, zoals verguninningsaanvraag, boringen e.d. kan er eindelijk gebruik gemaakt worden van aardwarmte.